19 Nisan 2013 Cuma

2022 Maaşı alabilme şartları genişletiliyormu

2022 Maaşı alabilme şartları Esnekleştiriliyor

2022 sayılı Kanuna göre 65 yaşını aşmış muhtaç vatandaşlarımıza ve muhtaç engellilerimize sosyal yardımlar verilmektedir. Ancak bu kanuna göre kişinin muhtaç olarak kabul edilebilmesi için hane içinde kişi başına düşen gelirinin 119 TL’den az olması gerekmektedir. Bu rakam, ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişme anlamında geldiği nokta dikkate alındığında kabul edilebilir bir rakam değildir.

Nitekim diğer sosyal yardımlardan yararlanabilmek için daha önce sosyal güvencesi bulunmamak şartı varken bildiğiniz gibi yine Temmuz ayında yaptığımız değişiklik ile sosyal güvencesi olsun olmasın hane içindeki kişi başı geliri asgari ücretin 1/3’ünden az olan aileleri sosyal yardım kapsamına aldık. Böylece kayıt dışı istihdama da yol açan bu sınırlamayı kaldırmış ve ailenin gelir durumuna göre sosyal yardım alabilme imkanı getirilmiş oldu. Bu nedenle 2022 sayılı Kanuna göre 65 yaş ve engelli maaşına hak kazanabilme şartını da hane içindeki kişi başı gelirin asgari ücretin 1/3’ü seviyesine yani 234 TL’ye çıkarılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyormu

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyor ÖTV'den muaf araç alan engellilerin muhtaçlık aylıkları, Vakıflar Yönetm...