10 Nisan 2013 Çarşamba

Anayasa mahkemesi 2022 maaşlarının SYDV'na bağlanmasını iptal etti!

Anayasa mahkemesi 2022 maaşlarının SYDV'na bağlanmasını iptal etti!

Tanınmış bir engelliler sitesindeki habere Anayasa mahkemesi 2022 maaşlarının SYDV'na bağlanmasını iptal etti! diye yazıyor.Haberin devamı Aşağıda......

"CHP’nin 116 milletvekili ile birlikte “662 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname”nin bazı yönleriyle anayasaya aykırı olması nedeniyle açtığı iptal davası 3 Nisan 2013 günü Anayasa Mahmekesi’nde görüşüldü. Anayasa Mahkemesi tarafından 2022 Sayılı Kanun’da yapılan bazı değişikliklerin iptaline karar verildi.
[...]
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları‘nın kamu tüzel kişiliğine sahip olmadıkları; ve 2022 Sayılı Kanun gereği verilen bir kamu hizmetiyle ilgili muhtaçlık kararı alınmasında, 6223 Sayılı Kanun kapsamında bulunmadıklarından ilgili KHK’da yapılan bu değişikliklerin anayasaya aykırı olduğu hüküm altına alınmıştır.

İptal yürürlüğe girdiğinde 662 Sayılı KHK ile yapılan değişiklikler geri alınacak ve 2022 sayılı yasa kapsamındaki muhtaçlık kararları artık SYDV’ler tarafından alınamayacaktır.

sosyalyardimlar.net "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyormu

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyor ÖTV'den muaf araç alan engellilerin muhtaçlık aylıkları, Vakıflar Yönetm...