30 Nisan 2013 Salı

Maliye vergi indirimi raporunuzu düşürürse itiraz dilekce örneği

Bugün bir Araştırma yaparken  vergi indirimi alıpta maliyenin düşürmesinde ne yapmanız gerektiği hakında bir arkadaşın mucadelesini buraya paylaşmak istedim örnek olur diye...Maliye vergi indirim raporunuzu düşürürse itiraz edin gerekli açıklama Aşağıdadır.

MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLAR,

UZUN UĞRAŞLARDAN SONRA VERGİ İNDİRİM HAKKIMI ALDIM .HERKESİN DE ALMASI İÇİN YARDIMCI OLMAK İSTİYORUM.

1- VERGİ İNDİRİM YAZISI İÇİN VERGİ DAİRESİNE MÜRACAAT ETTİNİZ.
2- HASTANEDEN %40 VE ÜZERİ BİR SONUÇ VERİLDİ.
3- MALİYE BAKANLIĞI MERKEZ SAĞLIK KURULU RAPOR ORANINIZI %40'IN ALTINA DÜŞÜRDÜ.
4- YAPMANIZ GEREKEN AŞAĞIDAKİ DİLEKÇE ÖRNEĞİ İLE İTİRAZ ETMEK.


T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı

Konu : Raporumda gerçekleştirilen oran değişikliğine itirazım

.................. VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA
(Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü)

İlgi : ..................gün ve .................. sayılı yazınız.

…../…../2008 tarihinde vergi indirim belgesi almak için tarafınıza gönderilmiş olan ……/…../………… tarihli raporumda rapor derecem %....... dır ancak sizin tarafınızdan benim yeni rapor yönetmeliğine göre almış olduğum rapor derecem %...... düşürülerek tarafıma %........ olarak gönderilmiştir. ( Resmi Gazete Tarihi: 16.07.2006 resmi Gazete Sayısı: 26230 yayımlanan özürlülük ölçütü, sınıflandırması ve özürlülere verilecek Sağlık kurulu raporları hakkında yönetmeliğin ekinde yer alan özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranları) cetveli ve hesaplama tablosuna göre belirlenen oranlar sabit olup bizzat beni muayene eden doktor tarafından rapora işlenmiştir. İlgili cetvel kabul edilmişken, bizzat konunun uzmanı doktor tarafından muayene gerçekleştirilmek suretiyle rapor tanzim edilmişken engel oranımın beni görmeden ilgili komisyon tarafından söz konusu cetvele rağmen %..... düşürülmesinin yasaya aykırı olduğu kanaatindeyim. Bu nedenle raporumda yapılan oran değişikliğine itiraz eder raporumun değişiklik yapılmaksızın kabul edilmesini arz ederim.
 
YALNIZ SİZE GELEN CEVAP YAZISINDA SİZİ VERGİ DAİRESİ ARACILIĞI İLE HAKEM HASTANEYE SEVK ETMİŞ OLMALI YADA YENİDEN VERGİ İNDİRİM İÇİN GEREKLİ PROSEDÜRÜ İŞLETMENİZİ İSTEYECEKTİR. AMA KESİNLİKLE SİZİ HAKEM HASTANEYE GÖNDERİRSE VE HASTANEDEN DE %40 VE ÜZERİ ALIRSANIZ ARTIK %90 DÜŞÜRMEZLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyormu

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyor ÖTV'den muaf araç alan engellilerin muhtaçlık aylıkları, Vakıflar Yönetm...