27 Ekim 2013 Pazar

Diplejik Cerebral Palsi

Diplejik Cerebral Palsi Dipleji daha çok alt ekstremitelerin, bir miktar da üst ekstremitelerin tutulduğu, spastik serebral palsi‘dir. Spastik dipleji olarak belirtilmesi gerekir.

23 Ekim 2013 Çarşamba

Cücelik Hastaliği nedir

Cücelik Hastaliği nedir, Cücelik Hastalığı, Cücelik, Cücelik sınıflandırma, Cücelik özellikleri, Cücelik Genelikle genetik bir hastalık olarak bilinen Cücelik Hastaliği Bazende nadirde olsa Ailede Bir kişide bile görülebilir.

Cücelik, belirli bir sağlık durumundan kaynaklanan kısa Boy 's. Kısa Boy kendisi bir bozukluk olmadığı için bu tanım sorunlu olsa da bazen az 4 metre 10 inç (147 cm), yetişkin bir yükseklik tanımlanır.

10 Ekim 2013 Perşembe

Çocuk Felci - Polio Sekeli nedir

Türkiye'de Çocuk felci, poliomiyelit (poliomyelitis) veya polio isimleri ile bilinen hastalık; poliovirus adı verilen bir virüs tarafından meydana gelir ve sinirler ve kaslar da dahil olmak üzere tüm vücudu etkileyebilir.

9 Ekim 2013 Çarşamba

Muammer Güler Engelli kadrolarını dolduracağiz

Sıcak Haber İç İşleri  Bakanı Muammer Güler, Geçenlerde  twitter  Hesabından Engellileri unutmadığını ve engellileri yakından ilgilendiren engelli istihdamıyla ilgili açıklama yaptı.Engelli memur adayları için ilk açıklama İçişleri Bakanı Muammer Güler'den geldi.

Distoniye Nedir Nasil Bir hastaliktir

Distoniye Nedir,Distoniye Nasil Bir hastaliktir,Distoniye nasıl tedavi edilir,Distoniye olanlar neler
yapmalı Bilgiler İçin Aşağıda payalaşalım dedik...

Distoni,  vücudun tümünde veya bir bölümünde istem dışı kasılmalarla süren bir hastalıktır. Hastalığa yol açan neden hareketi kontrol eden derin beynin merkezlerindeki işlevsel bozukluktur.

8 Ekim 2013 Salı

Canavan Hastalığının Teşhis ve Tedavisi

Canavan Hastalığının Teşhis ve Tedavisi 


Canavan hastalığı idrardan atılan örneklerde N-Asetil Aspartik düzeylerinin kontrolü, Manyetik Rezonans (MR) ve MR Spektrometre ile teşhis edilebilir.
 

Canavan Hastalığı nedir

Türkiye'de Canavan Hastalığı ve Canavan Hastalığının Teşhis ve Tedavisi


Halk Arasında Canavan hastalığı (Türkçe okunuşu: Kanavan) progresif (ilerleyen), otozomal resesif geçişli (kalıtımsal) nadir bir lökodistrofidir. 

7 Ekim 2013 Pazartesi

Türkiyedeki Engelli Türleri

Türkiyede Bir belirli yada belirsiz Engelli Türleri olarak Evde mahkum gibi dünyadan habersiz  bir çok insan var burda bunları bir başlık altında toplayalım istedik ...

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyormu

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyor ÖTV'den muaf araç alan engellilerin muhtaçlık aylıkları, Vakıflar Yönetm...