25 Ocak 2016 Pazartesi

Bismil’de “Engelli Araç Şarj İstasyonu” Kuruldu

Basında Engelli Haberleri Kategorisin de ilginç gerekli olan bir haber verelim “Engelli Araç Şarj İstasyonu”Bu haberimizle  biraz olsun engelli Kardeşlerimiz hakkında güzel şeylerin olması umutların hale devam ettiğini gösteriyor.  Bu ilçemizi tebrik ediyorum Haberimizin Ayrıntısına gelecek olursak buyurun okuyalım.....

Bismil’de “Engelli Araç Şarj İstasyonu” 
Kuruldu..:)
Engellilerin kendi  şarjlı araçlarını şarj edebilecek istasyonu kuran belediye hayata geçirdiği hizmetle İlçede bulunan engelli yurttaşların yüzünü güldürdü.
Engelli Araç Şarj İstasyonu
Bölgede sadece Diyarbakır Kent merkezinde kurulan “Engelli Araç Şarj İstasyonu”   olduğuna dikkat çeken engelliler, “Engelli Araç Şarj İstasyonu” özellikle bölgede tüm il ve ilçelere yaygınlaştırılarak araç şarj istasyonların kurulmasını istedi. Bismil’de kurulan “Engelli Araç Şarj İstasyonu”, aynı anda üç tekellikli sandalye şarj etme özelliğine sahip olup,  normal şarj aletlerinden üç kat daha hızlı şarj etme özelliğine sahip olduğu belirtildi. Ayrıca şarj cihazın elektrik çarpmalarına karşı üç aşamada sigortalanarak, olası kazaların da önlem alındığı kaydedildi.

12 Ocak 2016 Salı

Sevgi izi Kayıt Basvuru-Beni Buldular.com Basvuru Kayıt

Bugün ki Yazımız da Basında Engelli Haberlerinde  Sevgi izi Kayıt Basvuru,benibuldular.com hakkın da bilgi vermek istiyorum Kendini tam olarak ifade edemeyen Ağır engelli kardeşlerimizin Daha kolay ve tez zamanda ailelerinde ulaştırmak için benibuldular.com sitesi kuruldu. Bu yolla bulunan Ağır engelli yada aranan engelli kardeşlerimize ulaşmak isteyenler için güzel bir uygulama Aşağıda bu site için Başvuru Adres bilgiler verilmiştir..



Sevgi izi ile ilgili aramalar
sevgi izi randevu alma
sevgi izi resmi
sevgi izi numaramı kaybettim
sevgi izi samsun
sevgi izi basvuru kayıt
sevgi izi numarası al
sevgi izi kitabı
sevgi izi balıkesir



SEVGİ İZİ YAPTIRMAK 
ÜCRETLİ Mİ?

Sevgi İzi hizmeti sadece kaybolma riski olan kişilere (zihinsel engelliler, yaşlılar) ücretsiz uygulanmaktadır. Diğer kişilerden ücret talep edilebilir.

NEREDE 
YAPTIRABİLİRİM?

Sevgi İzi'ni ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz.

Aşağıda verdiğimiz adres linkinden yapabilirsiniz.
Sev izi yapma Adres:




Kayıp başvuru formunu doldurmadan önce güvenlik birimlerine başvurulmalıdır.

Şeker hastası, hamile, kalp hastası, latex alerjisi ve tansiyon hastası olan kişiler Sevgi İzi yaptıramazlar.


Basında Sevgi izi Engelli Haberleri, Sevgi izi Kayıt Başvuru

9 Ocak 2016 Cumartesi

Primsiz Aylıklar Faiz Konut Kredisi Başvuru Dilekçesi

Primsiz Aylıklar Faiz Konut Kredisi Başvuru Dilekçesi


Kurumunuzdan Malul / Dul / Yetim / Ana- Baba olarak aylık almaktayım. 13.02.2014 tarih ve 28912 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Toplu Konut İdaresi Tarafından Şehit Ailelerine Harp Ve Vazife Malulleri İle Dul Ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Hakkında Yönetmelik Gereğince, Faizsiz Konut Kredisinden yararlanabilmem için hak sahipliği belgesinin düzenlenerek tarafıma verilmesini arz ederim.

Emeklilik Sicil No: ……………………                                               ..… / . . / 2016
(Talep edenin hak sahiplik dosya sicili)

Aylık alanın yazışma adresi:                       
…………………………………………………….

…………………………………………………….

Aylık almayıp başvuruda bulunan çocukların

adı soyadı-

T.C. Kimlik No*:

İmza:……………

Aylık alan baba adı soyadı**:                                             İmza:
Emeklilik  Sicil No:

AÇIKLAMA (Dul yetimler için);
* Yönetmeliğin Kredi Başvurusu ve kredi açılması başlıklı 7 inci maddesi hükmü uyarınca, Kredi öncelik hakkı eşe aittir.
**Yönetmeliğin Kredi Başvurusu ve kredi açılması başlıklı 7 inci maddesi hükmü uyarınca, eşin olmaması halinde, kredi kullanacak çocuklardan en az birisinin yetim aylığı alması kaydıyla aylık bağlama koşullarına bakılmaksızın bu belgede talepte bulunan çocuklarını içermektedir.
***Yönetmeliğin Kredi Başvurusu ve kredi açılması başlıklı 7 inci maddesi hükmü uyarınca, eş ve çocukların olmaması halinde kredi öncelik hakkı anneye ait olup, anne adına belge düzenlenmektedir. Ancak anne ve babanın noter huzurunda yapacakları anlaşma ile müşterek başvuruları halinde belgede her ikisinin de imzası bulunacak şekilde düzenlenecektir. Söz konusu belge kredi kullanılırken hak sahipliği belgesi ile ilgili bankaya verilecektir.            


indirmek için tıklayınız


8 Ocak 2016 Cuma

Ocak Ayı Evde Bakım Maaşı Yatan İl İlceler 2016

Evde Bakım Maaşı, Evde Bakım Maaşı Yatan iller,Evde Bakım Maaşı 2016 yılı,Evde Engelli  Bakım Maaşı Yatan ilçeler Devletimiz Yeni yılın da Bakım Maaşına Hak kazanan tüm Ailelerin ödemelerine Aynı şekilde devam etmektedir.

2016 Ocak Ayı Evde Bakım Maaşı Yatan İl İlçeler Ocak ayı evde bakım maaşı hangi illerde yattı, evde bakım maaşı yattı mı, evde bakıcı parası yatan iller hangileri, evde bakım maaşı yatan iller, evde bakım maaşları ne zaman yatmaya başlar?, Ocak ayı evde bakım maaşları yattı mı, Evde Bakım Maaşı Yatan İller Ocak 2016 bunların hepsine sık sık gencüllenen haberimiz içerisinden erişebileceksiniz.

2016 Ocak Ayı Evde Bakim maaşı Yatan İller için Aşağıda verdiğimiz Sorgulama Alanında Tüm illerde  Ocak Ayında Evde Bakim maaşı Yattıkça Buradan güncellenecektir.

Amaç bazı bölge ve  illerde İlçelerde evinden Bankalara Yada ATM lere Evde bakım maaşını almaya gidemeyen bir çok arkadaşımız var lütfen duyarlı olalım.

Bakım Maaşı Katagorsin de yer Alan  evde bakim maaşı yatan iller olarak  Bireysel olarak kim Bankadan yada ATM lerden  Bakım maaşını alırsa burada paylaşımda bulunursa çok iyilik etmiş  olur..Şimdi'den Tüm Arkadaşlara Evde Bakım Maaşı alan herkese güle güle harcamalar dileğiyle..

3 Ocak 2016 Pazar

2016 Yılı Aylık Engellilik (Sakatlık) İndirimi Tutarları

2016 Yılı Aylık Engellilik (Sakatlık) İndirimi Tutarları şu şekilde belirlendi 290 Seri No’lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan engellilik indirimi tutarları, 2016 takvim yılında uygulanmak üzere;
2016 Yılı Aylık Engellilik (Sakatlık) İndirimi 
Tutarları
– Birinci derece engelliler (çalışma gücünün en az yüzde 80’ini kaybetmiş olanlar / engelliliği yüzde80 ila yüzde 100 arasında olanlar) için 900 TL,
– İkinci derece engelliler (çalışma gücünün en azyüzde 60’ını kaybetmiş olanlar / engelliliği yüzde 60 ila yüzde 79,9 arasında olanlar) için 460 TL,
– Üçüncü derece engelliler (çalışma gücünün en azyüzde 40’ını kaybetmiş olanlar / engelliliği yüzde 40 ila yüzde 59,9 arasında olanlar) için 210 TL,

2 Ocak 2016 Cumartesi

Engelli olupta Toki den Ev alabilirmiyiz

Engelli hakları, Engelilerin Toki den Ev alma Hakları, Engelli olupta Toki den Ev alabilirmiTOKİ konutlarında oturan birisi var mı ?TOKİ'den ev nasıl alınır kalitesi nedir, yeni evlenecek olanlara engellilere her hangi bir iyileştirme yapılıyor mu ?


ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyormu

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyor ÖTV'den muaf araç alan engellilerin muhtaçlık aylıkları, Vakıflar Yönetm...