lbmhyacqlezzaffxwogw.jpgFransa'da yetkililer engelli kişilere seks asistanlığı hizmeti getirilmesi üzerine harekete geçti. Buna göre, doğuştan engelli ya da daha sonra engelli olan kişilere seks asistanı hizmet edecek. Ulusal Etik Konseyi buna karşı çıkarken, Sosyalist politikacı Jerome Guedj, engelliler için seks asistanlığının bazı Avrupa ülkelerinde ve ABD'de de uygulandığını belirterek, "The Sessions" (Aşk Seansları) filmini örnek verdi.



1980'lerde Berkeley'de yaşayan, yapay solunum cihazlarıyla günlerini geçirmek zorunda olan felçli gazeteci ve şair Mark O'Brien'ın gerçek hayat hikayesini anlatan "The Sessions" filminde bir seks asistanı ile felçli gazetecinin hikayesi konu alınıyor.

38 yaşındaki Mark (John Hawkes) ilk defa cinsel deneyim yaşamak istediğine karar veriyor ve bakirliğinden kurtulmasına yardım etmesi için seks terapisti Cheryl Cohen Greene'yi (Helen Hunt) kiralıyor ve film Greene'nin verdiği "aşk seanslarını" konu alıyor. İsviçre'de seks asistanı "bakıcı" olarak kabul edilmiyor, bu nedenle hasta ücreti kendisi ödüyor. Örneğin Michelle adlı bir cinsel asistan, hastadan saatte 222 euro talep ediyor. Bunun karşılığında klasik masajdan mastürbasyona kadar bir dizi hizmet sunuyor. Cinsel ilişkiye (penetrasyon) ise izin verilmiyor. Michelle, “Bu tür talepte bulunanları tanıdığım fahişelere yönlendiriyorum” diyor.