28 Ocak 2015 Çarşamba

Subat Ayi Evde Bakim Maasi Yatan iller 2015

ARALIK ayı evde bakım maaşı hangi illerde yattı, 2015 Aralık evde bakım maaşı yattı mı, Evde bakıcı parası yatan iller hangileri, bunların hepsine haberimiz içerisinden erişebileceksiniz.

Yapmanız Gereken Bizle Takipte kalmak 2015 Aralık Ayı Evde Bakim maaşı Yatan İller hangileri.. için Aşağıda verdiğimiz Sorgulama Alanında Tüm illerde  Aralık Ayında Evde Bakim maaşı Yattıkça Buradan güncel lenecektir  kardeşlerimize duyurulur...

Buradaki Amaç bazı bölge ve  illerde İlçelerde evinden Bankalara Yada ATM lere Evde bakım maaşını almaya gidemeyen bir çok arkadaşımız var lütfen duyarlı olalım bilgilerimize duyurulur..

 ARALIK ayı evde bakim maaşı yatan iller olarak  Bireysel olarak kim Bankadan yada ATM lerden  Bakım maaşını alırsa burada paylaşımda bulunursa çok iyilik etmiş  olur..Şimdi'den Tüm Arkadaşlara Evde Bakım Maaşı alan herkese güle güle harcamalar dileğiyle..!!!!!!

19 Ocak 2015 Pazartesi

ENGELLİLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMİYOR!

Bu konu benim için yıllardır kafamda bir yer edinmiştir.Büyük Şehirlerde Belediyelerin Engelli Emlak vergi İndirimi Var mıdır Varsa Nasıl Yapılır Sorusunun Cevabını Öğrenmek çok kolay yapmanız gereken Belediyeye Giderek Öğrenmek Yeterli oluyor..

Yapmanız Gereken Aşağıda Verdiğimiz Örnek Dilekceyi Düzgün şekilde Doldurarak Bulunduğunuz il yada ilçe Belediyesine Elle Yada Bilgisayardan E-Mail yoluyla bilgi almanız yeterli olacaktır..

9 Ocak 2015 Cuma

THY Da Hamile, Hasta ve Engelli Yolcu olmak

Hamile, hasta ve engelli yolcularımıza sunduğumuz özel hizmetler ve uçuşlarıyla ilgili kuralları öğrenmek için lütfen aşağıdaki başlıklara tıklayınız.

THY Hamile Yolcu

Değerli anne adayı yolcularımız, daha rahat ve güvenli bir yolculuk geçirmek için lütfen aşağıdaki kurallara dikkat ediniz.
Yirmi sekiz haftalarını (yedi ay) doldurmamış olan hamile yolcularımızdan seyahat için herhangi bir rapor istenmez.

Tek bebeğe hamile olan yolcularımız, 28. haftanın başından 35. haftanın sonuna kadar kendi doktorlarından aldıkları “uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresi yer alan raporla seyahat edebilirler. Otuz altı hafta ve sonrasında ise doktor raporu olsa dahi hamile yolcuların seyahatine izin verilmez.
İki veya daha fazla bebeğe hamile yolcularımız ise 28. haftanın başından 31. haftanın sonuna kadar kendi doktorlarından aldıkları “uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresi yer alan raporla seyahat edebilirler. Otuz iki hafta ve sonrasında ise doktor raporu olsa dahi hamile yolcuların seyahatine izin verilmez.
Doktor raporunun tarihi yedi günden eski olamaz.
Raporu düzenleyen doktorun rapor üzerinde adı soyadı, diploma numarası ve imzası mutlaka olmalıdır.
Raporun dili İngilizce veya Türkçe olmalıdır.

THY Hasta ve Engelli Yolcu

Hasta Yolcularımız:
  • Hasta yolcularımız ancak "uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresinin yer aldığı bir doktor raporları varsa uçuşa kabul edilirler. Yolcularımızın kendi doktorlarından veya havalimanı doktorundan alabileceği bu raporun tarihi 10 günden eski olamaz. Raporun dili ise İngilizce veya Türkçe olmalıdır.
  • Uçakta bakıma muhtaç durumdaki hasta yolcularımız ancak refakatçileri ile birlikte uçabilirler.

Görme ve Duyma Engelli Yolcularımız:
  • Görme ve duyma engelli yolcularımız herhangi bir sağlık raporları olmadan tek başlarına seyahat edebilirler. Ancak hem görme hem de duyma engeli olan yolcularımızın bir refakatçi ile birlikte seyahat etmeleri gerekmektedir.
  • Engelli yolcularımıza refakat eden rehber köpekler kabine ücretsiz olarak kabul edilirler. Rehber köpekler için rezervasyonunuzu kalkış saatine 48 saat kalana kadar yaptırmalısınız. Uçağa kafessiz olarak alınacak olan bu köpeklerin temiz ve ağızlıklı bir şekilde sahiplerinin ayaklarının dibinde oturması gerekmektedir.
  • Rehber köpeklerin geçerli sağlık belgeleri, kimlik belgeleri ve aşı kağıtları olmalıdır. Buna ek olarak gidilecek ülke tarafından istenen başka evraklar da varsa onların da tam ve eksiksiz olmasına dikkat ediniz.
Hareket Kabiliyeti Kısıtlı Yolcularımız:
  • İhtiyaçlarını kendi başına gideremeyen ve gerekli durumlarda uçaktan tahliyesini yine kendi başına yapamayacak haldeki yolcularımız refakatçileriyle birlikte seyahat etmelidirler.
  • Sedye taleplerini uçağın kalkış saatinden 24 saat öncesine kadar yapmanız gerekmektedir. 24 saatten az bir süre kalmış uçuşlar için lütfen rezervasyon ünitelerimizle irtibata geçiniz.
  • İstanbul Atatürk Havalimanı’nda engelli yolcularımız için ayrı bir check-in bankosu bulunmaktadır. Diğer havalimanlarında ise bu yolcularımıza öncelik tanınmaktadır.

Not: Kabin ekibimiz uçuş sırasında solunum cihazları, yemek, ilaç takibi ve tuvalet ihtiyaçları konusunda maalesef size yardımcı olamazlar. Kabin ekimiz ancak tuvalet ihtiyacı için kapıya gidiş ve gelişlerinizde size yardımcı olabilirler.

Uçuşlara Kimler Kabul Edilmez?

  • Uçuş sırasında elektrikli veya hava basınçlı aletleri kullanma zorunluluğu olan yolcular (Türk Hava Yolları tarafından temin edilen oksijen tüpü ve taşınabilir solunum cihazları hariç),
  • Uçak kapısı henüz kapanmamışken astım krizi geçiren yolcular,
  • İlk 48 saatinin içindeki yeni doğmuş bebekler,
  • Bulaşıcı hastalığa sahip yolcular.

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyormu

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyor ÖTV'den muaf araç alan engellilerin muhtaçlık aylıkları, Vakıflar Yönetm...