28 Ekim 2012 Pazar

ÖZÜRLÜ BAKIM HİZMETLERİ

Devletimiz son 10 sene içinde Bakıma Gereksinimi Olan ağır engelli hastası olanlara  bakan kim ise artık bunlar oğlu, kızı, veya gelini oda olmadı bakıcı adayı için özürlü bakım hizmeti yani  bakım maaşı adı altında bir üçret vermektedir.
Devletin Sunduğu Bir Hizmet  hakkında başvurmak için bazı şartları taşıması ve bu özellikleri isbatlamakla yükümlüdür nedir bunlar .

Ailesi ekonomik yoksunluk içinde bulunan bakıma muhtaç özürlü bireylere evlerinde veya kurumda bakım hizmeti verilmektedir. Bu hizmetlerin iki asgari ücrete kadar olan kısmı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından ödenmektedir.


Yine aynı şartlarda bakımı aile bireyi ya da yakını tarafından karşılanan özürlü birey için, bakımı yapan kişiye bir asgari ücrete kadar ödeme yapılmaktadır. Bakım hizmeti ve bakım ücretinden faydalanmak için ikamet edilen yerdeki İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne veya varsa İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü başvurmak gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyormu

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyor ÖTV'den muaf araç alan engellilerin muhtaçlık aylıkları, Vakıflar Yönetm...