30 Temmuz 2015 Perşembe

Kimler araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

Kimler araç alımında vergi avantajından yararlanabilir sorusunun cevabı Vergi avantajından yararlanabilmek için şu durumlardan birine sahip olmak gerek:


1- Sol alt ekstremiteden, sağ alt ekstremiteden veya her iki alt ekstremiteden birden kısıtlılığı olmak

2- Sol üst ekstremiteden veya sağ üst ekstremiteden kısıtlılığı olmak

3- Boy kısalığı nedeniyle pedallara uzanamadığı için pedalları yükseltecek özel donanıma ihtiyaç duymak

4- Her ne sebeple olursa olsun % 90 ve üzeri raporu bulunmak ve hiç bir şekilde sürücü belgesi alamayacak olmak.


DİKKAT! Var olan kısıtlılık taşıtın hareket ettirici aksamında tadilat yaptırılmasını gerektirecek nitelikte olmalıdır. Örneğin, sağ veya sol el parmaklardan herhangi bir ya da birkaçının olmamasına rağmen vitesin değiştirilmesine engel, vites kolunda tadilat yaptırılmasını gerektirecek bir durumun bulunmaması halinde manuel veya otomatik vitesli taşıt alımında istisna uygulanmaz.

DİKKAT! manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir.

DİKKAT! İşleme temel olacak sağlık kurulu raporu, maluliyeti veya engelliliği ile sadece özel tertibat yaptırılan taşıtların (veya engelliliği ile başkaca hareket ettirici özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli taşıtların) kullanılabileceğine dair değerlendirmeyi içermeli ya da bu hususun anlaşılabilmesini sağlayacak şekilde açık olmalıdır.

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyormu

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyor ÖTV'den muaf araç alan engellilerin muhtaçlık aylıkları, Vakıflar Yönetm...