29 Şubat 2016 Pazartesi

2016 Evde Bakım MAAŞI

2016 Evde Bakım MAAŞI
Sevgili Arkadşlar 2016 evde bakım maaşı ne kadar olacak, kişi başı düşen miktar nekadar olacak diye üyelerimiz tarafından gelen sorulara açıklık getirmesi hemde merak eden herkesin kolaylıkla bilgi edinebilmesi açısından bu konuyu açmak istedim. Tek başlık altında toplayarak evde bakım maaşı kişi başına düşen miktar ve alınacak maaşı bu yazımızda bulabilirsiniz.



Öncelikle kişi başı düşen miktar: ilk altı ay için 784,97 TL olarak hesaplanmıştır.

Buna göre evde bakım maaşı almak isteyenlerin eve giren tüm geliri toplayıp kişi başına bölmesi ve çıkan sonucun belirlenen rakam olan 784,97 TL aşmaması gerekmektedir. Evde bakım maaşında bir önemli nokta'da sağlık raporunda ağır engelli ibaresinin olup olmamasıdır. Şayet raporda bu ibare yoksa gelir durumu uygun olsa dahi maaş bağlanamaz.

Alınacak maaş ne kadar diye gelecek olan sorularınızada yanıt vermek isterim sitemizde daha öncede bu konu açıklanmış olmasına rağmen tek başlık altında toparlamak istedim işte 2016 ve 2017 yıllarında alınabilecek evde bakım maaşları..


Alınacak maaş
2016 yılı ilk altı ayı için: 888.69 tl
2016 yılı ikinci altı ayı için: 924.73 tl
2017 yılı için ilk altı ay için: 952.47 tl
2017 yılı ikinci altı ayı için: 990.57 tl olmuştur.



Evde Bakım Parası Nedir?

Her ne şekilde olursa olsun haneye giren gelirlerin, hanedeki kişi sayısına bölündüğünde kişi başına düşen ortalamaya aylık denilmektedir. Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı denir.

Evde Bakım Parası Kimlere Verilir?

Evde bakım maaşı üveyler de dahil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinin engellinin bakımını sağlaması durumunda verilir.

Evde Bakım Ücreti Alma Şartları Nelerdir?

Evde bakım maaşı almak için 3 temel şart bulunmaktadır.


1.Ağır engelli olduğu belirtilen sağlık kurulu raporu

2.Bakıma muhtaçlık kriterlerinin olması

3.Gelir kriterlerine uygun olması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyormu

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyor ÖTV'den muaf araç alan engellilerin muhtaçlık aylıkları, Vakıflar Yönetm...