5 Haziran 2018 Salı

2018 Haziran Ayı 2022 Engelli Maaşı Ne Zaman Yatacak?


    2022 Engelli Maaşı

    2022 Sayılı Yasa Kapsamında engelli olan vatandaşlarımıza ya da onlara bakmakla yükümlü olan yakınlarına devlet tarafından bir maaş ödenmektedir. Söz konusu maaşlar 2022 Sayılı Yasa dan dolayı ödenmekte olduğu için halk arasında 2022 Engelli Maaşı olarak bilinmekte olup, bu maaşların ödenmesi için belirlenmiş olan takvim ise 3 er aylık dönemler halindedir. Bu dönemler; Mart, Haziran, Eylül ve Aralık ayıdır. Bu aylarda 2022 Engelli Maaşı ödemeleri gerçekleştirilmektedir


    Maaştan Yararlanan Kişilerin Doğum Yılına Göre Ayarlanıyor
    Bu konuda SGK ( Sosyal Güvenlik Kurumu ) yapmış olduğu uygulamaya göre; maaştan yararlanan kişinin doğum yılının son rakamına göre vatandaşlar gruplandırılmış durumdadır. Yapılan bu gruplamaya göre;

    Eğer engelli vatandaşımızın doğum tarihinin son hanesi 0 ya da 5 ise; ayın 5. günü,
    Engelli vatandaşımızın doğum tarihinin son hanesi 1 ya da 6 ise; ayın 6. günü,
    Eğer engelli vatandaşımızın doğum tarihinin son hanesi 2 ya da 7 ise; ayın 7. günü,
    Eğer engelli vatandaşımızın doğum tarihinin son hanesi 3 ya da 8 ise; ayın 8. günü,
    Eğer engelli vatandaşımızın doğum tarihinin son hanesi 4 ya da 9 ise; ayın 9. günü 2022 Engelli maaşı ödemesi gerçekleştirilecektir.
    Ödemeler Nereye Yapılıyor?
    Daha önceden 2022 Engelli maaşı alan vatandaşlarımızın bu ödemeleri PTT şubelerine yapılacaktır. Kimlik ile birlikte PTT şubelerinden herhangi birisine giderek bu paralarını çekebilirler. Eğer başvuru sonrasında ilk defa ödeme alınacaksa; böyle bir durumda 2022 Engelli maaşı T.C. Ziraat Bankası ‘na yatırılacaktır. Hangi şube olduğunun bir önemi olmaksızın; herhangi bir T.C. Ziraat Bankası na gidilerek bu para çekilebilmektedir.
    2022 Engelli Maaşından Kimler Yararlanabiliyor?
  1. Öncelikle; kişilerin bu maaştan yararlanılabilmesi için İl İdare Kurulları ve yine İlçe İdare Kurullarınca kişinin maddi anlamda ihtiyaç sahibi olup olmadığına dair bir araştırma yapılacak, ihtiyaç sahibi görülenlerin bu maaştan yararlanabilmesi mümkün olacaktır.
  2. İhtiyaç sahipliğinin yanı sıra aynı zamanda bu maaştan yararlanacakların % 40 ve daha üzerinde özürlü olduklarına dair, rapor verme konusunda yetkisi olan bir hastane tarafından rapor düzenlenmesi gerekmektedir.
  3. Son bir şart olarak; 2022 Engelli maaşına başvuracak kişilerin, SGK ( Sosyal Güvenlik Kurumu ) dan başka bir isim altında herhangi bir aylık ödeme de almaması gerekmektedir. Ödeme almamanın yanı sıra sigorta priminin de ödenmemesi şartı aranmaktadır.

  4. Y





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyormu

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyor ÖTV'den muaf araç alan engellilerin muhtaçlık aylıkları, Vakıflar Yönetm...