2 Ocak 2020 Perşembe

Engelli İndirimi olan resmi kurumalar hangileri dir.

Engelli İndirimi olan resmi kurumalar hangileri dir.

Engelli deyince insanların vücudunun belli bir kısmında bölümünde her hangi bir yetersizlik yada sonradan doğan organ yetmezliği ile meydana gelen bir durumdur..

Bu durumu goz önüne alan devlet İstenmeyen Engelli  hakkına sahip olan kişiler için her ülkenindevlet leri toplumda Bir farkındalık yaparak bır çok kurum ve bazı özel işletmelerde kanunla yüzdelik periyod larla indirim yapmanın önünü açmıştır...
Buna dayanarak türkiye de Devlet kurumlarımızda hangi engel li indirimler vardır onu kısaca madde ler halinde anlatalım..
»Belediyelerde Su indirimi, Emlak vergisi indirimi ve il yada ilce de belediye ye ait tiyatro sinema kütüphane halk otobüs vs indirimleri alınabiliyor..
»Hastane lerde muayne sırası durumunuzun citti yeti önemli tabi..

» Turktelekom fodafone türkcell Bimcel  gibi iletişim kurumlarında indirim yapılmakta..

»Motorlu taşıt alırken ortopedik yada %90 ve üzeriı Engeli durumunuz varsa indirim den faydalanabiliyor sunuz..

»Kaymakamlık yada sosyal hizmetler de dosyanız var ise maddî durumu iyi değildir diye kömür yakacak gıda yardımları olabiliyor.
»Engel oranları %90 %80 %70   Bakıma muhtaçtır raporlu kişiler eve gelen yetkili kişiler onay verdikleri taktirde bakım maaşı alabilirler..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyormu

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyor ÖTV'den muaf araç alan engellilerin muhtaçlık aylıkları, Vakıflar Yönetm...