24 Şubat 2013 Pazar

Görme engelliler 'Al Yazmalım Selvi Boylum'u izledi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sinema Topluluğu'nun ortaklaşa gerçekleştirdiği 'Bir Engel de Sen Kaldır.

Engelsiz Sinema' programı kapsamında, 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filmi gösterildi. Görme engelliler için film sahneleri tek tek anlatılırken, oyuncuların mimikleri de seslendirmeye dâhil edilerek, görme engellilerin filmi yaşamaları sağlandı.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce ve görme engeli olmayanlar da filmi 'Hayatı Paylaşmaya Engel Yok' yazan göz bandı takarak izledi. Yüce, "Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak, farklı alanlarda çok çeşitli çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Bu çalışmalar kapsamında 'Engelsiz Sinema' projesini gerçekleştiriyoruz. Bugün de Türkan Şaray ve Kadir İnanır'ın başrollerini paylaştığı 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filmini engelli vatandaşlarımızla birlikte izledik. Tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum." dedi.

Film sahneleri, görme engelliler için tek tek anlatıldı. Filmdeki diyalogların haricindeki sahneler de seslendirmeye dâhil edilerek, görme engellilerin filmi yaşamaları sağlandı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyormu

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyor ÖTV'den muaf araç alan engellilerin muhtaçlık aylıkları, Vakıflar Yönetm...