11 Haziran 2013 Salı

Engelli Gençler Sanat Evi İlk Misafirlerini Ağırladi

Engelli Gençler Sanat Evi İlk Misafirlerini Ağırladı

Basından Engelli haberlerimize son hız devam ediyoruz bıkmadan yorulmadan bugünki haberimizzde Batman dan devam ediyoruz...
Batman Üniversitesi tarafından hayata geçirilen ve Batman Valiliği'nin desteklediği 'Engelli Gençler Sanat Evi' ilk misafirlerini ağırladı.

Proje Koordinatörlüğünü Araştırma Görevlisi Betül Coşkun'un yapmış olduğu Sosyal Destek Programı (SODES) Engelli Gençler Sanat Evi Projesi, Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sedat Cereci, öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Funda Masdar, Yrd.Doç.Dr. Seyran Gaffarzade, Yrd.Doç. Dr. Ebru Elpe, Öğretim görevlisi Ekrem Çelikiz, araştırma görevlilerinden Murat Bayazıt ve Olgun Atamer’i ağırladı.

Program, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yapıldı. Ziyarette engelli gençler ile sohbet eden Prof.Dr. Cereci ve öğretim üyeleri gençlerle birlikte ebru çalışması yaptıktan sonra resim sergisini gezdi.

Ayrıca gençler, gitar, arbane, piyano ve vurmalı çalgılar eşliğinde müzik resitalini dinledikten sonra halk oyunlarına eşlik etti. Ziyaret sonunda 'Engelli Gençler Sanat Evi'nde yapılan çalışmalardan etkilendiğini söyleyen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cereci, “Böyle bir projenin hayata geçmesi bizi oldukça mutlu etti. Bu projenin hayat bulmasıyla, sanat evine katılan gençlerin farklı bir armoniyle buluşması bizleri memnun etti. Kursların Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Engelsiz Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilmesi de ayrıca güzel bir adım. Bu projede emeği geçen Betül Coşkun’a teşekkür ediyorum.” dedi.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyormu

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyor ÖTV'den muaf araç alan engellilerin muhtaçlık aylıkları, Vakıflar Yönetm...