24 Eylül 2013 Salı

Konya’daki Engelli Dernekleri Büyükşehir’de Buluştu

Konya’daki engelli derneklerinin yöneticileri Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ile bir araya geldi.

Toplantıda engellilere yönelik yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, hizmet ve insan odaklı bir süreç yaşandığını, bütün bakış açılarını buna göre oluşturmak gerektiğini söyledi. Fiziki çalışmalarda engelsizlik konusunu öncelemek gerektiğini vurgulayan Başkan Akyürek, “Öncelikle mekanların, çevre düzenlemelerinin, otoparkın engellilere yönelik olması için tartışmak gerekiyor. Konya bu konuda mesafe aldı ama bunu yeterli bulmuyoruz” dedi.
ENGELSİZ MEKANLAR PROJESİ TÜRKİYE’DE BİR İLK
Engelsiz Mekanlar Projesi ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Akyürek, proje kapsamında engel şekline göre engellinin ailesinin mülkiyetindeki evin iç düzenlemesinin yapıldığını ifade etti. Başkan Akyürek, şu ana kadar 30’a yakın evde gerçekleştirilen projeyi yaygınlaştıracaklarını kaydetti.
Engelli dernekleriyle her zaman temas halinde olduklarını belirten Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında tüm ilçelerin temsilcilerinin de bulunacağı bir Engelliler Konseyi kurulmasıyla ilgili çalışmalara başlandığını da sözlerine ekledi.
AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, eskiden engellilerin eve mahkum durumda olduğunu, bugün hem engellilerin önemsendiğini ve hem de hayatın her aşamasında olduklarını söyledi. Sorgun, hizmet edebilmek için engellileri fark etmek gerektiğini, bugün artık bunun aşıldığını dile getirdi.
AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurularak engellilerle ilgili düzenlemeler yapıldığını, engelli derneklerinin kurumsal bir yapıya kavuştuğunu vurgulayarak, engellilerin yaşamını kolaylaştıracak daha güzel hizmetlerin geleceğini söyledi.
Toplantıda söz alan engelli derneklerinin temsilcileri de düzenlenen program nedeniyle teşekkür ederek, sorunlarını ve taleplerini dile getirdi.
Toplantıya Görmeyenleri Koruma Derneği, Akşehir Zihinsel ve Bedenler Engelliler Koruma Derneği, Beyşehir Sakatlar Derneği, Çumra Sakatlar Derneği, Türkiye Spastik Engelliler Araştırma ve Geliştirme Derneği, Konya Engelliler Gücü Spor Kültür Derneği, Otistik Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği, Konya Down Sendromlular Derneği, Konya İşitme Engelliler Derneği, Konya Ortopedik Engelliler Derneği, Gül Madde Bağımlıları Kurtarma ve Gençlik Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi, Karapınar Engelliler Derneği, Mevlana Engelliler Derneği, Konya Engelliler Spor Kulübü ve Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği yöneticileri ile temsilcileri katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyormu

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyor ÖTV'den muaf araç alan engellilerin muhtaçlık aylıkları, Vakıflar Yönetm...