19 Eylül 2013 Perşembe

Torba Yasayla 2022 Maaşı Borçlularına Af müjdesi

Hükümetin Torba Yasayla 2022 Maaşı Borçluları'na Af haberi bir çok Engelli 2022 Maaşı alan Bazı sebeblerden dolayı  borç çıkarılan bir çok engelliyi yakından ilgilendiren 2022 Maaşı borçlularına af geldi ..


Yeni kanunlaşarak 2 Ağustos 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 6495 sayılı “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile 2022 maaşlarının muhtaçlık sınırlarının artık asgari ücrete göre belirleneceğini bildirmiştik. Aynı kanunla 02.08.2013 tarihinde önce yersiz ödeme nedeniyle kendisine borç tahakkuk ettirilen vatandaşlarımızın borçları da silinmiş oldu.

İlgili kanunda 2022 Sayılı Kanun için “Geçici 2 nci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.” denilerek konuyla ilgili şu satırları yer verilmiştir:


GEÇİCİ MADDE 3- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar bu Kanun kapsamında yersiz veya fazla ödenmiş aylıklar sebebiyle ilgililer adına çıkarılmış olan borç ve para cezaları ile bunlara ilişkin faizler terkin edilmiş sayılır ve haklarında herhangi bir adli, idari ve icrai takibat yapılmaz.”
Yani 2 Ağustos 2013 tarihinden önce aldıkları 2022 engelli veya yaşlı maaşlarıyla ilgili yersiz ödeme ya da sehven fazla ödenmiş tutarlar nedeniyle kendisine borç çıkarılmış olan vatandaşlarımızın bu borçları silinmiştir. Vatandaşlarımız bundan sonra yukarıda bahsettiğimiz nedenlerle kendilerine daha önce çıkarılmış bu borçları ödemeyeceklerdir.

Türkiyede Tüm 2022 Maaşı Alan tüm Engelli Vatandaşlarımızın bu konuda herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur. İlgili idari kuruluşlar tarafından vatandaşların namlarına tahakkuk ettirilen borçlar otomatik olarak silinecektir......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyormu

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyor ÖTV'den muaf araç alan engellilerin muhtaçlık aylıkları, Vakıflar Yönetm...