23 Ekim 2013 Çarşamba

Cücelik Hastaliği nedir

Cücelik Hastaliği nedir, Cücelik Hastalığı, Cücelik, Cücelik sınıflandırma, Cücelik özellikleri, Cücelik Genelikle genetik bir hastalık olarak bilinen Cücelik Hastaliği Bazende nadirde olsa Ailede Bir kişide bile görülebilir.

Cücelik, belirli bir sağlık durumundan kaynaklanan kısa Boy 's. Kısa Boy kendisi bir bozukluk olmadığı için bu tanım sorunlu olsa da bazen az 4 metre 10 inç (147 cm), yetişkin bir yükseklik tanımlanır.

Cücelik, yaklaşık 200 farklı tıbbi koşulları neden olabilir.
Nispeten büyük ya da küçük karşılaştırıldığında bu normal bir yetişkin, büyüme anormallikleri belirgin olan belirli bölgelerde bir veya daha fazla vücut parçaları varlık tarafından 'Aşırı' cücelik ile karakterizedir.
'Orantılı' cücelik durumlarında vücut normal vücutlu görünür, ancak anormal derecede küçüktür.
Tarihsel olarak, terim cüce "orantılı cüceler"; tanımlamakta kullanılan Ancak, bu terim artık saldırı ve aşağılayıcı olmuştur.
Hipotoni veya kas, eksikliği cüceler yaygın olduğu, ancak zeka ve ömrü genellikle normaldir.


Achondroplasia cücelik olguların % 70 sorumlu bir kemik büyüme bozuklugudur.
Cücelik yok tek tedavisi yoktur. Bazen kemik büyüme bozuklukları gibi bireysel anormallikler cerrahi ile tedavi edilebilir ve bazı hormon bozuklukları ilaç ile tedavi edilebilir, ama genellikle cücelik tüm belirtileri tedavi etmek mümkün değil.
Yaşam tarzı değişiklikleri genellikle cücelik etkileri ile başa çıkmak için ihtiyaç vardır. Bu tür cihazların özel mobilya olarak çoğu kez normal şekilde cücelik ile insanlara yardım.
Birçok destek grupları ile cücelik baş karşılaştıkları zorlukları ve geliştirme ve bağımsızlıklarını korumak ile bireyler yardımcı olur.
Cücelik, son derece görünür bir durumdur ve genellikle olumsuz çağrışımlar toplumda taşır. Onların sıradışı yüksekliği nedeniyle, cücelik insanlarla genellikle gözlük eğlence olarak kullanılan ve kalıplaşmış ile canlandırdı.
Heightism için bir kişi ile cücelik, çocukluk ve erişkin ayrımcılık alay yol açabilir.
Kısa Boy aynı herhangi bir hastalığı devralınabilir. Kısa Boy herhangi bir anormal sağlık durumunun yokluğunda cücelik genelde sayılmaz. Örneğin, normal sağlık olan kısa bir adam ve kısa bir kadın da kısa üretmek çocuklara ve normal sağlık eğiliminde olacaktır.
Kısa veliler kısa çocuklar üretmek eğilimi ise cücelik kişiler kendi cücelik nedeni genetik bulaşan değilse ya da bireyin genetik mutasyon üzerinde geçemezse çocuklar normal yüksekliğine üretebilir.
Pek çok cücelik genetik neden olur çünkü önlemek mümkün. Cücelik neden genetik koşulların genetik, tarafından durumda neden belirli anormallikleri tarama testi ile tespit. Ancak, cücelik nedenleri sayısı nedeniyle kesin cücelik ile bir çocuk doğdu olmadığını belirlemek mümkün olabilir.
Yetersiz beslenme veya hormonal bir anormallik cücelik bir uygun diyet ya da hormon Terapisi ile tedavi edilebilir. Büyüme hormonu eksikliği enjeksiyonları İnsan büyüme hormonu (hgh) Gençliği sırasında giderildiği olabilir.
Böylece tedavi edici müdahaleler genellikle önleme veya ağrı ya da fiziksel Engellilik azaltarak yetişkin yüksekliği artan veya psiko-sosyal stresleri Azaltıcı ve sosyal uyum artırılması, hedefleniyor, cücelik kemik displazi tarafından neden birçok formları genetik kusurlar düzeltilmiş olamaz.


Daha fazla bilgi için

  • Cücelik sınıflandırma
  • Cücelik özellikleri
  • Cücelik Tanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyormu

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyor ÖTV'den muaf araç alan engellilerin muhtaçlık aylıkları, Vakıflar Yönetm...