8 Kasım 2012 Perşembe

İşkur, Engellilere 'Evde Hizmet' Uygulaması Başlattı

İşkur, Engellilere 'Evde Hizmet' Uygulaması Başlattı


Bir çok engelli malesef  sağlık sorunlarını hattinden fazla çok görmek sebebiyle kendilerini toplumdan uzak tutmayı uygun görmekteler.Bunun yanlış olduğunu ve her engellinin toplumun içinde var olmasının gerektiğini aşağıda iş kur tarafından evde iş hizmeti altında bir uygulama yaparak gereksiz  bir dışlanma olduğunu ispatlamış bir durumdadır İşallah tüm iller için öncu olur.
İşkur İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İş ve Meslek Danışmanlığı birimi tarafından engellilere yönelik yeni bir uygulama başlatıldı. Uygulama kapsamında, İş ve Meslek Danışmanlığı biriminde görev yapan uzmanlar, işsiz olan engellileri evlerinde ziyaret ederek, rehberlik hizmeti veriyor. Engellilerin istihdamının amaçlandığı uygulama kapsamında, son olarak uzmanlar kentin Akabe Mahallesi'nde yaşayan işitme ve konuşma engelli Hasan Doğan'ı evinde ziyaret etti. Burada rehberlik hizmeti verilen ve çalışabileceği firmalar ile temasa geçilen Doğan'a uygun iş bulundu.
İşkur yetkilileri, uygulama kapsamında kentteki diğer engelli işsizlerin de ziyaret edilerek istihdamlarının sağlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyormu

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyor ÖTV'den muaf araç alan engellilerin muhtaçlık aylıkları, Vakıflar Yönetm...