İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) "tarifeler yönetmeliği"nde değişikliğe gidiyor.

İstanbul İl Genel Meclisi üyeleri Yusuf Çelik ve Musa Bulut engelli vatandaşlarımızın "ödedikleri su bedellerinden yüzde 50 indirim yapılması" amacıyla bir önerge verdi.

Önergelerinde daha önce yayınlanmış genelgelere ve yasaları da hatırlatan Çelik ve Bulut, konunun ilgili kurumlarca ele alınmasıni istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, önergeyi değerlendirerek 24 Kasım 2010 tarih ve 12 sayılı İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Kurulu Kararı ile kabul edilen ve görüş alınmak üzere T.C. Sayıştay Başkanlığı'na gönderilen "T.C. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğü Tarifeler Yönetmeliği Taslağı" 15. Maddesinin 4. fıkrasında şu şekilde bir değişiklik yapıldığını bildirdi:

"... engelliliği en az %40 oranında olup, rapor ile tevsik edilen engellilere ait konutlara ilişkin faturalandırmalarda sosyal yardım amacıyla konut tarifesinin birinci basamağının % 50 si uygulanır..."

İSKİ Genel Müdürlüğü, tarifede yapılan değişikliğin, T.C. Sayıştay Başkanlığı'nın görüşünün İSKİ Genel Müdürlüğü'ne ulaşmasının ardından yürürlüğe gireceğini duyurdu.