8 Aralık 2012 Cumartesi

Engellilerin Yüzü Simit Camekanlarıyla Güldü

Engellilerin Yüzü Simit Camekanlarıyla Güldü

Engelliler Haftası dolayısıyla her yıl dağıtılan simit camekanları sahiplerini buldu.                


Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tarafından her yıl Engelliler Haftası'nda dağıtılan simit camekanı yerlerinin
kura çekimi Kocatepe Kültür Merkezi'nde yapıldı. Noter huzurunda yapılan çekilişle 871 başvuru arasından 250 engellinin, simit satışı yapacağı yerler belirlendi.

Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, kura çekiminde yaptığı konuşmada, bu yıl 271 kişinin kuraya katıldığını 250'sinin asil, geriye kalanların da yedek olacağını söyledi. Simit camekanlarını işletirken dikkat edilmesini istediği bazı konular olduğunu belirten İlkbahar, "Biz engellilerin kendi camekanını kendileri işleterek kazansınlar istiyoruz. Ürünlerini nereden alırlarsa alsınlar ama camekanlarını kendileri işletsinler. Bu senede sonuç alamazsak buna müeyyide getireceğiz" dedi.
Hijyen konusunda da uyarılarda bulunan İlkbahar, engellilerden eldiven takmalarını ve maşa kullanmalarını istedi.
Çevredeki diğer satıcıların, camekan işleten engellileri tehdit ettiğine dair şikayetler aldıklarını da kaydeden İlkbahar, böyle bir durumda hemen kendilerine haber verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyormu

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyor ÖTV'den muaf araç alan engellilerin muhtaçlık aylıkları, Vakıflar Yönetm...