31 Temmuz 2013 Çarşamba

Türk Standartları Enstitüsü'ne 18 Engelli Personel Alınacak

Türk Standartları Enstitüsü'ne 18 Engelli Personel Alınacak

Türk Standartları Enstitüsü'ne engelli personel kontenjanları dahilinde merkez ve taşra birimlerinde istihdam edilmek üzere, toplam 18 adet memur unvanlı kadrolu idari personel alınacak Türk Standartları Enstitüsü'ne engelli personel...

 

Türk Standartları Enstitüsü'ne engelli personel kontenjanları dahilinde merkez ve taşra birimlerinde istihdam edilmek üzere, toplam 18 adet memur unvanlı kadrolu idari personel alınacak Türk Standartları Enstitüsü'ne engelli personel kontenjanları dahilinde merkez ve taşra birimlerinde istihdam edilmek üzere, toplam 18 adet memur unvanlı kadrolu idari personel alınacak. Türk Standartları Enstitüsüne engelli personel kontenjanlarıyla ilgili alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tercih süresinin son günü itibariyle mezun durumda bulunmayan adaylar sınava alınmayacak. Başvurular 16 Ağustos Cuma günü saat 24.00' a kadar yapılabilecek.
-"BAŞVURULAR 16 AĞUSTOS CUMA GÜNÜ SAAT 24: 00'A KADAR YAPILABİLECEK"-
Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre; adaylar başvurularını 05-16 Ağustos 2013 tarihleri arasında "İş Talep Formu"nu doldurmak suretiyle http: //tseuzman.tse.org.tr internet adresinden elektronik ortamda yapacaklar. Başvurular 16 Ağustos Cuma günü saat 24: 00'a kadar yapılabilecek. Postayla veya şahsen yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Adaylar, tabloda yer alan illerden sadece biri için başvuruda bulunabilecek. Aynı aday tarafından birden fazla il için başvuru yapılması halinde başvuru geçersiz sayılacak. Giriş Sınavına katılmaya hak kazandığı tespit edilen adaylar http: //www.tse.org.tr adresinde 23 Ağustos 2013 tarihinde ilan edilecek.Adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacak. İsteyen adaylar önceden bildirmeleri kaydıyla sınavda özür durumlarına göre refakatçi bulundurabilecek. Adaylara kendi refakatçileri refakat edebileceği gibi talepte bulunulması durumunda TSE tarafından da refakatçi temin edebilecek.
-"GİRİŞ SINAVINDA BAŞARILI SAYILABİLMEK İÇİN ORTALAMA PUAN EN AZ 70 OLACAK"-
Giriş sınavı sözlü sınav şeklinde yapılarak, Giriş sınavında; adayların öğrenim düzeyleri ile birlikte Türk Standartları Enstitüsünün ana faaliyet alanlarıyla ilgili konular, genel yetenek ve genel kültür düzeyleri, muhakeme, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti ile davranış ve tepkilerinin Enstitüye uygunluğu değerlendirilecek. Giriş sınavında başarılı sayılabilmek için, sınav komisyonu üyelerinin her birinden 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almak kaydıyla, ortalamanın en az 70 puan olması gerekiyor. Sınavda başarılı olanların sayısı; ilan edilen kadro sayısından fazla ise, en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralama yapılarak belirtilen kadro sayısı kadar aday, giriş sınavını kazanmış kabul edilecektir. Giriş sınavında 70 ve üzerinde puan almış olmak, bu sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmeyecek. Sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen kadro sayısından az ise sadece başarılı olanlar sınavı kazanmış kabul edilecek.
-"SINAVI KAZANANLARIN İLANI VE ATANMASI"-
Sınavı asil ve yedek olarak kazananlar Enstitünün http: //www.tse.org.tr web-sitesinde ve merkez binada herkesin görebileceği bir yere asılmak suretiyle ilan edilecektir. Sınavda başarılı olanların Enstitüce kendilerine bildirilen süre içinde İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına veya başvuruda bulundukları illerin koordinatörlüklerine gerekli belgelerle birlikte müracaat etmeleri gerekmektedir. Kazanan adayların, kendilerine bildirilen tarihe kadar istenen belgelerle birlikte müracaat etmeleri halinde atamaları yapılacak. Sınavı asıl olarak kazanmış adaylardan; bildirilen tarihe kadar müracaatta bulunmayanların, atamadan sarfınazar edenlerin, aranan şartlardan herhangi birini taşımadığının anlaşılması üzerine ataması yapılmayanların ve ataması yapıldığı halde başlamayanların yerine, yedek aday listesinden, sınav sonuçlarının ilanından itibaren dört ay içerisinde başarı sırasına göre atama yapılabilecek. Sınav sonuçlarına itirazlar, sonuçların Enstitünün internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç yedi gün içerisinde bir dilekçe ile Enstitüye yapılır. İtirazlar oluşturulacak bir komisyon tarafından on iş günü içerisinde karara bağlanarak başvuru sahibine cevap verilecek.
İlana göre; toplam İstanbul'a 6, Ankara, İzmir, Adana ve Gaziantep'e 2'şer, Kayseri, Konya, Malatya ve Manisa'ya 1'er kişi alınacak.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyormu

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyor ÖTV'den muaf araç alan engellilerin muhtaçlık aylıkları, Vakıflar Yönetm...