10 Mayıs 2013 Cuma

Başbakan Erdoğan’dan Engelliler Haftası Mesajında Öncelik Vurgusu

Resim : Başbakan Recep Tayyip Erdoğan.aşbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümet olarak, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da, engelli vatandaşların sorunlarına öncelik vermeye, bu sorunların çözümüne ciddiyetle eğilmeye, engellilerin her türlü ihtiyacını, her türlü talebini karşılamaya devam edeceklerini kaydetti.


Başbakan Erdoğan, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasındaki en önemli husus, bu konunun mümkün olduğunca gündemde tutulması, bu konudaki toplumsal hassasiyetin güçlendirilmesidir" diyen Erdoğan, "Zira engellilik, bir sağlık meselesi olduğu kadar, aynı zamanda hukuki, sosyal ve ekonomik veçheleri de bulunan çok boyutlu bir konudur. Dolayısıyla, bu konudaki sorunların çözümünde toplumun bütün kesimleri rol üstlenmeli, herkes elini vicdanına koymalı, herkes sorumluluk almalı, herkes gerekli hassasiyeti göstermelidir" ifadelerini kullandı.

Hükümet olarak, göreve geldikleri günden bu yana engelli vatandaşların sorunlarına samimiyetle eğildiklerini, bu sorunlara çözüm üretmek, engellilerin toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak için özveriyle çalıştıklarını savunan Erdoğan, bu çerçevede, anayasada yaptıkları değişiklikle, engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık sağladıklarını belirtti.

Engelliler açısından reform niteliği taşıyan "evde bakım ücreti"ni uygulamaya koyduklarını, çalışamayacak durumda olan ya da iş bulamayan engellilere bağlanan aylıkları ciddi oranlarda artırdıklarını anlatan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Özel eğitim ihtiyacı olan tüm engelli vatandaşlarımızın özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmasını temin ettik. Kendi namına çalışan engellilere ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkânı tanıdık. Engelli vatandaşlarımızın kamuda ve özel sektörde istihdamını sağladık, bu yönde teşvikler uyguladık, Cumhuriyet tarihimizde bir ilk niteliği taşıyan Özürlü Memur Seçme Sınavı'nı gerçekleştirdik. Sosyal Devlet ilkesini çok daha aktif, çok daha etkin bir şekilde işletmek suretiyle, yerel yönetimlerimizden vergi indirimlerine kadar, engelli kardeşlerimize hemen her alanda kolaylıklar sağladık. Hükümet olarak, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına öncelik vermeye, bu sorunların çözümüne ciddiyetle eğilmeye, engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını, her türlü talebini karşılamaya devam edeceğiz. Bu anlamlı hafta dolayısıyla düzenlenecek tüm etkinliklere başarılar diliyor; etkinliklerin bu alandaki toplumsal sorumluluğu, hassasiyeti ve şuuru arttırmasını temennisiyle tem engelli vatandaşlarımızın huzurlu ve sağlıklı bir hayat sürmelerini diliyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyormu

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyor ÖTV'den muaf araç alan engellilerin muhtaçlık aylıkları, Vakıflar Yönetm...