26 Mayıs 2013 Pazar

Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan Engelliler Sahaya Çıkıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve KOSGEB tarafından başlatılan.....


Girişimci Engel Tanımaz" projesi çerçevesinde Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği'nce (ASAD) ilk aşamada 60 kişiye verilen Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan engelli girişimci adayları girişimcilik sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği'nce (ASAD) düzenlenen törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hasan Hakyemez, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi ve KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan katıldı.

Samanyolu Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları “sosyal politika” denilince anlaşılanın, toplumun her kesiminin, meydana getirilen refahtan pay almasını sağlamak ve kimsenin geride kalmasına izin vermemek olduğu belirtti. Son 10 yılda, Türkiye'de sosyal yardım ve hizmetlere ayrılan kaynağın yaklaşık 20 kat arttığını söyleyen Zahteroğulları, Türkiye'nin gelir seviyesine paralel bu desteğin de artacağına işaret ederek, “Ancak sürekli yardım yapmak ne devlet ne de o yardım yapılan insanlar için iyiliktir” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, herkesin durumunun iyileştirilebileceğini ancak bunun da istihdam ve eğitimle gerçekleşebileceğini kaydederek, engellilerin hayata katılmasını ve kendi işini kurmasını geliştirmek adına bu projenin çok önemli olduğunu vurguladı. Girişimci adayı engellileri cesaretlerinden dolayı kutlayan Zahteroğulları, “Bu projeden çok ümitliyiz. Sağlanacak başarı, ülke genelinde, engellilerin kendi işlerini kurmaları adına örnek olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan da yaptığı konuşmada, engellilerin üretken olmaları gerektiğini vurgulayarak “Uzuvlarında eksiklik olmayan insanların cesaret edemediği bir şeye, bu değerli insanlar cesaret ediyor. Bizim yapmamız gereken de bu arkadaşlarımızı üretken olmalarına destek olmak. Ülkemizde her kesimden girişimcilere ve proje hazırlayıcılara ihtiyaç var. Yeteneğini yüzde 100 kullanan bu arkadaşlarımızı ‘engelli’ diye değil ‘engelleri kaldıranlar’ tanımlamalıyız. Arkadaşlarımızı esasen cesaretlerinden dolayı üstün yetenekliler sınıfına koymalıyız" şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hasan Hakyemez de girişimcilik sertifikası programının pilot proje olduğunu ve daha çok gelişeceğini, yaygınlaşacağını düşündüğünü söyledi. Her şeyi devletten beklemeyip projeyi destekleyen sivil toplum kuruluşlarına da teşekkür eden Hakyemez, “Engellilere yönelik çalışmalar bizim de sorumluluğumuz. Eğer sorumluluğumuzu yerine getirmek istiyorsak, o zaman engellileri topluma kazandırmak için her fırsat bizim için son derece önemli" yorumunda bulundu.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan da girişimci adaylarının artmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Kelimenin tam anlamıyla ülkemizde girişimcilik seferberliği başladı” dedi. Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması için daha nitelikli girişimciler yetiştirilmesi gerektiğini belirten Kaplan, KOSGEB olarak eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle rekabet gücünü artırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Törende, 10 işadamına da "Girişimci İşadamları" ödülü takdim edilirken, girişimcilik eğitimini tamamlayan yaklaşık 60 engelliye sertifikaları verildi.

“Girişimci Engel Tanımaz” Projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve KOSGEB tarafından başlatılan "Girişimci Engel Tanımaz" projesiyle, engelli vatandaşların KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik eğitimlerine katılımı, iş kurma aşamasında koçluk desteği almaları ve başlangıç sermayesi niteliğindeki KOSGEB Yeni Girişimci Desteği'nden yararlanmaları hedefleniyor. Proje kapsamında engelli girişimci adaylarına başarılı işadamlarınca rehberlik desteği veriliyor. Gönüllülük esaslı bu çalışmada işadamı-engelli girişimci buluşması sağlanarak engelli bireylerin başarılı birer girişimci olmaları ve işlerinde sürdürülebilir çalışmalar yapmaları hedefleniyor.

Girişimci olmak isteyen adayların tespiti için Genel Müdürlüğümüz internet sayfasında on-line başvuru formu açılmış ve tüm Türkiye genelinde elektronik olarak başvurular alınmıştır. 22.05.2013 tarihi itibarı ile 4363 kişi müracaatta bulunmuştur.

Proje kapsamında engelli girişimci adaylarına başarılı işadamlarınca rehberlik desteği verilmektedir. Gönüllülük esaslı olan bu çalışmada; işadamı-engelli girişimci buluşması sağlanarak engelli bireylerin başarılı birer girişimci olmaları ve işlerinde sürdürülebilir çalışmalar yapmaları hedeflenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyormu

ÖTV'den muaf araç alan engellinin muhtaçlık maaşı kesiliyor ÖTV'den muaf araç alan engellilerin muhtaçlık aylıkları, Vakıflar Yönetm...